- ZNAKOMITE EKO MIGDAŁY BLANSZOWANE OD DIET FOOD
- SĄ GOTOWE DO SPOŻYCIA – POZBAWIONE GORZKIEJ SKÓRKI
- TO PRODUKT EKOLOGICZNY, OZNAKOWANY SYMBOLEM ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ
- MIGDAŁY BLANSZOWANE STANOWIĄ IDEALNĄ, GOTOWĄ PRZEKĄSKĘ
- SĄ RÓWNIEŻ ŚWIETNYM DODATKIEM DO DESERÓW, CIAST, DAŃ I ŚNIADAŃ NA SŁODKO
- TO IDEALNY PRODUKT DLA WEGAN ORAZ OSÓB DBAJĄCYCH O JAKOŚĆ SWOJEGO JEDZENIA
Diet Food Almonds blanched (Migdały blanszowane), czyli nasiona owoców migdałowca zwyczajnego. Migdały blanszowane to migdały z których została usunięta brązowa skórka, cechująca się gorzkawym posmakiem.
Migdały blanszowane – idealna przekąska i uzupełnienie dań
Dzięki temu, że migdały zostały pozbawione gorzkiej skórki, idealnie nadają się jako gotowa przekąska, a także jako dodatek do wszelkiego rodzaju deserów, ciast, dań i śniadań na słodko. Blanszowane migdały są doskonałym dodatkiem nie tylko muesli i deserów, ale również świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie orzeźwiających sałatek i bardziej wykwintnych dań. Gotowe, blanszowane migdały skrócą czas przygotowywania posiłku – nie musisz blanszować ich samodzielnie!
Co zawierają migdały?
Migdały zawierają lipidy (około 50%), białka (około 25%) i węglowodany (około 20%). Na uwagę zasługuje duża zawartość tokoferoli, a także potasu, fosforu i magnezu.
Czy wiesz, że migdały…
..pochodzą z Azji Środkowej, a obecnie są produkowane na całym świecie w gorących i suchych regionach o klimacie śródziemnomorskim. Aktualnie największym producentem migdałów są Stany Zjednoczone, a następnie Hiszpania i Australia.
Symbol żywności ekologicznej - EUROLIŚĆ
Warto zwrócić uwagę, że migdały blanszowane od Diet Food oznakowane są symbolem żywności ekologicznej. Euroliść umieszczony na opakowaniu oznacza, że są one produktem ekologicznym, który spełnia obowiązujące normy Unii Europejskiej.
Co ważne, Almonds blanched Diet Foods są ,,bio”
Co znaczy, że zostały wyprodukowane bez stosowania m. in. nawozów sztucznych, pestycydów, czy chemicznych środków ochrony roślin. To idealny produkt dla wegan oraz osób dbających o jakość swojego jedzenia.
Diet Food Almonds blanched (Migdały blanszowane) – gotowe do spożycia – pozbawione gorzkiej skórki!
Literatura:
- Barreca D., Nabavi S. M., Sureda A., Rasekhian M., Raciti R., Silva A. S., Annunziata G., Arnone A., Tenore G. C., Süntar İ., Mandalari G., Almonds (Prunus Dulcis Mill. D. A. Webb): A Source of Nutrients and Health-Promoting Compounds. Nutrients, 2020, 12(3), 672.
- Gertig H., Przysławski J., Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2007, s. 317.
Napisz swoją opinię